Gledališka predstava iCankar, ki se odvija v Cankarjevem domu, v kateri igrajo Nataša Keser, Vid Klemenc in Domen Valič, je posvečena najbolj znanemu slovenskemu pisatelju Ivanu Cankarju. Predstava na zabaven način predstavi dela in življenje Ivana Cankarja.

Je zelo zanimiva in napeta že od trenutka, ko ugasnejo luči. Na zelo duhovit način spoznamo njegovo življenje na Vrhniki in nekaj njegovih del. Trije igralci igrajo vse osebe. Igralci oponašajo nekatere like in nam jih približajo na šaljiv najstniški način. V predstavo so vključili tudi kriminalko, ki si jo v predstavi izmisli Ivan Cankar. V predstavi so bili vključeni tudi stranski efekti, ki so dosegli svoj namen. Igralci so se premikali po celotnem odru in te prepričajo, da ne moreš odvrniti pogleda od predstave.

Ogled predstave bi priporočila tako šolarjem kot odraslim, saj se boste nasmejali in na zabaven način izvedli veliko o Ivanu Cankarju in doživeli boste zabavno izkušnjo, ki je ne boste pozabili.

Ajda Medved, 6. b

Predstava je zelo zanimiva. Glavni osebi sta detektiva, ki lovita Cankarja. Zgodba o Cankarju je policijski zapisnik o njem. Zgodba govori o njegovem, tudi ljubezenskem življenju, na Dunaju, v Ljubljani in na Vrhniki.

Gledališka predstava je bila zelo dobra tudi zato, ker so si igralci izmenjavali vloge. Priporočam jo vsem, ki imajo radi igro.

Jan Stergar, 6. a

Predstava govori o Cankarju, kot je razvidno iz naslova. Igralci nas popeljejo v preteklost Ivana Cankarja, saj predstavijo vsa njegova prebivališča in nekaj njegovih črtic. Režiser ni pozabil na sedanjost, saj je vanjo vključil napetost. Izboljšal jo je tudi s humorjem, ki je zelo dobro vključen v predstavo. Menim, da je predstava primerna tako za otroke kot tudi odrasle. Zelo mi je bila všeč in jo tudi zelo priporočam. Poseben učinek dodajo tudi svetlobni in zvočni efekti. Piko na i pa doda umetna megla. Igralci igrajo zelo dobro. V predstavo je bilo vključeno tudi veliko rekvizitov.

Meni je bila to ena najboljših predstav, kar sem jih kdaj gledal. Predstavo vam res zelo priporočam.

Matej Marušič, 6. b