V četrtek, 7. 2. 2019, smo se v šolski telovadnici učenci in učitelji poklonili Francetu Prešernu, največjemu slovenskemu pesniku.

Na prireditvi so nastopali naši učenci, ki so januarja na literarnih delavnicah ustvarjali svoje pesmi. S svojo avtorsko poezijo so se predstavili: Ela Modrič, Erika Tušar, Kosta Ražman, Jan Stergar, Nejc Hudej, Tian Denša, Klara Brežan Vidrih, Anteja Puš, Lea Malik, Mila Penelope Willson, Jan Alešnik, Amadej Štular, Mina Ravbar, Lada Eniko ter Mina Pogačnik. Za glasbene vložke so poskrbeli Žana Omerzu na flavti in Aljaž Omerzu na klavirju ter mladinski pevski zbor. Prireditev sta vodili Taja Kunštek in Taja Zidanšek, kulturno dogajanje pa so sklenili učenci 9. b, ki so deklamirali celotno Zdravljico.

  

Prireditev mi je bila zelo všeč, saj je bila zanimiva in zabavna, hkrati pa sem spoznala naše mlade talente v pesništvu.

Žana Omerzu, 6. a

Na kulturni prireditvi smo po mojem mnenju uživali prav vsi gledalci, še posebej učitelji. Odlična Žana in Aljaž sta z duetom dopolnila recital učencev.

Prireditev je res pohvale vredna in vsak, ki jo je zamudil, mu je lahko žal.

Klara Majnik, 6. a

Moje mnenje o predstavi je pozitivno, še več kot to, bila mi je zelo všeč.

Nejc Hudej, 6. a

Na prireditvi sem zelo uživala. Najbolj pa mi je bilo všeč, ko je Žana igrala na flavto ter Aljaž na klavir. Vsi nastopajoči so se zelo potrudili in nam pripravili odlično kulturno prireditev.

Zoja Jordan, 6. a