V sredo, 3. 4. 2019, smo mlajši gledališčniki premierno uprizorili gledališko igro Štiri afne in Andrejka. Igralci smo bili učenci iz 5. in 6. razreda.

Nisem bila gledalka, temveč igralka. Imela sem vlogo Nine, ki je bila afna, in na odru sem se zelo zabavala. Vloge za igro smo si razdelili glede na karakter igranih vlog. Izkazalo se je, da smo lastnosti igranih karakterjev dobro preučili in jih »natrenirali«. Igra je od nas zahtevala precej zbranosti in potrpežljivosti, predvsem na vajah.

Sama sem se v svojo vlogo dobro vživela, ker so bili tudi ostali igralci sproščeni in vedeli smo, kaj igra zahteva od posameznika. Mislim, da si vsi igralci zaslužimo pohvalo.

Aleksandra Zdovc, 5. b

Štiri afne in Andrejka

Predstava je govorila o štirih dekletih, ki so bila pri učiteljih angelčki, z Andrejko pa niso bile prijazne. V predstavi je bila še čarovnica Jurka Burka, ki je mislila, da so ta štiri dekleta  čarovnice na pobegu, in pa Miha, ki se mu je Andrejka zasmilila.

Predstava je bila zelo prijetna in poučna. Sporočila nam je, kako lepo je biti prijazen in prijateljski, ne pa nesramen in zloben do drugih.

Večino igralcev sem že poznala in vsi so zelo dobro odigrali svoje vloge. Nobeden ni bil najslabši ali najboljši, vsi so bili odlični v svoji vlogi, v katere so se vživeli in igro »super« odigrali.

Lara Miholič Ilc, 5. b

Igralci so se res potrudili in vsem nam so polepšali dan.

Upava, da se bodo tako dobre predstave še ponovile.

Leon 5. b in Uroš 5. a