Poklon poeziji

21. marca je prvi pomladni dan in hkrati tudi svetovni dan poezije, ki jo je pred dvajsetimi leti razglasila organizacija Unesco, in sicer z namenom spodbujanja branja, pisanja, poučevanja poezije po svetu in založništva. Mentorici in učenci smo se odzvali vabilu Društva slovenskih pisateljev in sprejeli izziv ter se udeležili branja lastne poezije v Trubarjevi hiši literature na Stritarjevi ulici.

več…

Ambrož med nagrajeno petnajsterico

Starejši gledališčniki so se letos že tradicionalno udeležili 17. Otroškega festivala gledaliških sanj. Na odru Pionirskega doma so uprizorili legendarno zimzeleno besedilo, Tajno društvo PGC, s katerim je Smrekarjevo gledališče ponovno pustilo nepozabno sled. Igralci so bili na odru sproščeni, gledalci so jim z užitkom sledili, na koncu pa so jih nagradili z bučnim aplavzom.

    

več…

Gledališče zganjat!

Naša šola se lahko pohvali kar z dvema gledališkima skupinama in obe sta pred dnevi, natančneje v četrtek, 3. 4. 2019, krstno uprizorili svoji letošnji odrski uspešnici. Mlajši gledališčniki so se na šolskem odru predstavili z dramo Štiri afne in Andrejka, starejši pa s kultno igro Tajno društvo PGC.

       več…

Branje ponoč ima svojo moč

Na deževno petkovo popoldne, 5. 4. 2019, se je kopica učencev od 6. do 9. razreda zbrala v šolski avli, da bi se pozno v noč zabavala ob branju.

več…

Dinamika, ustvarjalnost in prijetno vzdušje

V petek in v soboto smo Smrekarjevi gledališčniki ponovno spremenili učilnice v zaodrje, šolska zbornica in zaklonišče pa sta bila center odrskega dogajanja. Na dvodnevnih  gledaliških delavnicah je starejša Smrekarjeva gledališka skupina brusila igro Tajno društvo PGC.

več…

Prešerno v kulturni praznik

V četrtek, 7. 2. 2019, smo se v šolski telovadnici učenci in učitelji poklonili Francetu Prešernu, največjemu slovenskemu pesniku.

več…

V šolski telovadnici so zbirali božička

V petek, 21. 12. 2018, se je na osnovni šoli Hinka Smrekarja v zraku že čutila napetost, saj so vsi učenci ter učitelji že napeto pričakovali božične praznike, težko pričakovane počitnice ter prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti.

več…

Šolska avla je zadišala po praznikih

Prvega decembra je na šoli že zadišalo po prazničnem vzdušju.

V prvem nadstropju so učenci in starši prve triade ustvarjali novoletne okraske, v pritličju šole pa se je odvijal novoletni bazar.

več…

Srečanje z invalidoma

V ponedeljek, 22. 10. 2018, so petošolce obiskali invalidi. Gospod je imel mišično distrofijo, gospa pa je bila slepa. Oba sta prišla s spremljevalcema.

več…

Delavnice z micro:biti

V ponedeljek, 3.12.2018, smo imeli 6. razredi tehniški dan na temo informatika. Na eni od delavnic smo spoznavali mikro:bite.

več…

Delovna sobota v športnem duhu

Delovna sobota je minila v športnem duhu.

Učenci 5. razreda smo se 29. 9. 2018 odpravili na pohod na Gradišče nad Stično. Do Stične smo se peljali z avtobusom, od tam pa smo pot nadaljevali skozi starodavno vasico Stična po gozdni poti vse do koče na Gradišču. več…

Obiskali so nas učenci Slovenske gimnazije iz Celovca

V ponedeljek, 1. oktobra, so nas obiskali učenci Slovenke gimnazije iz Celovca. Pričakali so jih učenci gostitelji v avli šole, kjer so jim pripravili sprejem. Pevski zbor jih je sprejel s pesmijo Ne bodi kot drugi, recitatorji pa so nas opomnili na pomen prijateljstva tako v slovenskem kot tudi v nemškem jeziku.

sdr

več…

Učenje plavanja, pohodi, druženje in plovba z ladjico do Pirana

Petošolci smo se prvi teden pouka odpravili v letno šolo v naravi v Koper. Nastanjeni smo bili smo v hotelu Žusterna.

Glavni namen letne šole v naravi je bil izboljšati plavalno tehniko. Prav tako smo navezali nove prijateljske vezi in spoznali učitelje, ki nas bodo to šolsko leto poučevali. V tem času smo hodili na pohode, se z ladjico odpeljali v Piran in se učili o rastlinstvu in živalstvu v primorskem svetu. več…